MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Mölle denna pärla!

Morgonen efter vi anlänt till Mölle, kvällen tidigare.

Vi anländer till den lilla hamnen i Mölle, vid foten av Kullens Fyr. Ljuset från fyren sveper i dyningarna när vi glider in i lä från den nordliga vinden. Vi lägger till mitt i hamnen, gör fast och inväntar Rikard och Franti i ”Joy”. Måste medge att man är lite sliten, upptäcker att det är en hel del muskler man aldrig tidigare har nyttjat, ryggen och magen har fått jobba samtidigt som kylan började tränga sig på den sista timman. Grabbarna anländer, vi ser lanternorna vid hamninloppet sakta komma in i skymningen. Vi hjälper till att surra båten till kajen, sen tar det inte lång stund innan det välkända ljudet ”Psssst, katchii”. Även om man är frusen, smakar en kall öl aldrig fel.

Öl och en Gammel Dansk är tradition när Tom angör hamn.

Det blir en kort kväll, alla är trötta och bingen hägrar. Sovsäck och en fuktig kudde plockas fram och jag kryper ner till kojs. Jag är så trött att jag inte orkar ta av mig kläderna ens… Somnar på två röda och jag tycker synd om Tom som får stå ut med mina snarkningar.

Natten förflyter och jag sover stenhårt, men som vanligt vaknar man tidigt runt 04.30, en ny dag med nya möjligheter och ytterligare en härlig segeldag… Men det tar vi i morgon!

No Comments

Post A Comment

Translate »