MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Köpenhamn

Vi anländer till inloppet till hamnen och halar seglen, vi får inte segla in den sista biten tyvärr, så det blir med motor vi passerar lille havfruen på styrbords sida. Turistbussarna står på rad och vi glider förbi på första parkett. Jag har inte riktigt koll på hur vi ska komma in till centrum, men Tom vet! Kommer fram till en av tre broar och tajmingen är perfekt, en lätt gir och klaffbron öppnar sig. Varje hel timma öppnar sig bron för att segelbåtar ska kunna passera och vi prickar det på minuten.

Nu är vi innanför broarna, nu gäller det att hitta någon båtplats som är ledig… det är trångt, många båtar och paddorna kommer med en jäkla fart… här är det precision som gäller. Jag står i fören beredd med en fender om det skulle behövas. Efter lite letande hittar vi två lediga platser och de ligger jämte varandra!!! Sally och Joy, sida vid sida i en tvärkanal jämte Nyhavn mitt i centrala Köpenhamn… Kungligt!

Gästhamnskontoret och toaletter med duschar ligger 50 meter från båten, en Michelinrestaurang rätt upp i fören. Vi brassar käk och finfolket på uteserveringen, rakt ovanför båten kikar ner i sittbrunnen och man kan se en viss avundsjuka över våra vitlöksdofftande kotletter.

Efter maten inväntar vi ”Gaisan”, som tagit tåget över från Sverige. Han ska ansluta till båten för några dagar med oss i Köpenhamn och segla med ”Sally” hem igen…

Men det tar vi i morgon!

No Comments

Post A Comment

Translate »