MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Vinden som drivkraft!

Vi lämnade Köpenhamn tidigt på morgonen med sydliga vindar och är på väg hem. Denna känslan att bara med vinden som drivkraft förflytta sig utan att kunna påverka tiden är rogivande. Man kan givetvis utnyttja vinden på ett bättre sett med segelkunskap men i grund och botten är man utlämnad till naturen. Det är denna känslan som triggar mina sinnen, får mig upprymd och harmonisk!

Joy, Sally och norrmannens båt i Mölle hamn.

Vi har en fantastisk seglats och anlöper Mölle tidig eftermiddag. Vinden avtog några mil innan hamnen och vi går för motor sista biten. ”Sally” hade seglat ifrån ”Joy” men det är en annan segelbåt som håller samma fart och kurs, så vi går in i hamn samtidigt. Det visar sig vara en norrman uppe från nordligaste Norge som köpt en segelbåt i Stockholm och var på väg hem… Helt utan segelkunskaper, helt själv, ca. 2000 mil!!! Snacka om första segling!!!

En go å gla norrman som premiärseglar 2000 mil

Grabbarna anländer, vi bjuder norrmannen på öl och öppnades en box vin. Käkar lite Thaimat från vagnen som står uppställd i hamnen och mår gott! Tom blev trött och Franti passar på att skapa lite hyss…

Tom vilar lite, Franti busar lite…

Nu är det bara siste etappen kvar innan vi lägger denna minnesvärda resa till handlingarna…

Men det tar vi imorgon…

1 Comment
  • Hillewi
    Posted at 07:50h, 12 februari

    Så härligt det ser ut…ni lever verkligen livet fullt ut?
    Hillewi?

Post A Comment

Translate »