MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Framtiden

Blocketannonser blev ett gift

Efter seglingen till Köpenhamn och det växande intresset för segling började jag undersöka båtmarknaden på vad som skulle passa mig.
Segelbåt visste jag, en längre segeltur likaså men vad för typ av båt skulle jag välja? Blocket och annonssidor skummades igenom varje dag. För stort, för dyrt, för litet, för slitet, för långt bort, men då och då dök det upp båtar som skulle passa. Men det var alltid något som kändes fel. Månaderna gick, det blev höst och sen kom vintern – inga båtar på marknaden. Detta var vintern 2017. YouTube-klipp hela vintern och suget efter båt blev allt större. Till våren skulle det bli… nja… eller till hösten, när priserna sjunker och folk som tröttnat, inte orkar ta upp sin båt. Så får det bli!

Under sommaren var jag och tittade på några båtar, men hela tiden var det något! Jag har aldrig svårt att bestämma mig, men det var något som gnagde.

Tankarna som gick var att hitta en mindre båt runt 25-28 fot anpassad för långsegling med säkerhet som högsta prioritet och komfort som nr. två.

Av nyfikenhet bokade jag visning med en säljare på en 35-fotare och upptäckte hur mycket större och rymligare detta var… Ståhöjd, bredare kojer, kök och toalett… nästan som en liten lägenhet!!!

En Hallberg Rassy – Rasmus 35, var den båten jag kikade på.

Efter detta besöket ändrade jag focus… tänk om man kunde bo på båten samtidigt! Till saken hör det att jag pendlar ca. 4 mil varje dag till jobbet i Falkenberg… hmmm!

Under 10 år åkte jag buss till jobbet och har aldrig tyckt det är speciellt kul att gå upp för att sätta sig i bilen, utan varit van att koppla av till och från jobbet i bussen… Tänk om jag kunde bo i en båt, slippa köra, få mer tid över till annat och samtidigt spara lite pengar och miljö… Nu åkte kalkylatorn fram!!!

Ett frö var sått!

No Comments

Post A Comment

Translate »