MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Provianteringsdax…

Nu börjar det sjunka in att man är med båt… nycklarna fick jag samma dag, pappren är skrivna, försäkring är tecknad, nu var hon min. Det blev en hel del att fundera på. Jag hade inte riktigt sett vad som fanns i båten, det är en hel del fack, förvaringsutrymmen, luckor och skåp att gå igenom. Magnus som hade bott på båten i 10 år, tog bara det nödvändigaste och personliga, sen lämnade han resten, det var vi överens om. Det var en hel del…

Hamnen i Malmö där jag fick nycklarna till båten.

Jag gjorde ett snabbt överslag på vad jag behövde komplettera med för att få hem henne på ett säkert sätt. Gick igenom motorn lite snabbt, kollade så att det fanns bränsle och vatten i tankarna samt att batterierna var fulladdade. Det är en hel del som måste funka. Något som jag direkt kände jag behövde och som inte fanns på båten var en plotter… en digital kartbok som visar var jag är och vart jag ska… Jag kommer skriva en hel del om detta längre fram, men nu var det prio på att få hem båten. Det blev en snabb tur ner till Limhamn och båtbutiken där. Fick hjälp direkt av en trevlig ung kille och jag förklarade vad jag var ute efter… Visste ungefär vad jag ville ha, hade ju sonderat terrängen under en period, men när man står där i butiken och ska välja är det en annan sak…
Men som vanligt… Den tar jag – Kan jag få med mig denna direkt? – Vi seglar i morgon! Fort ska det gå…

Rikard lovade att hjälpa mig segla hem henne, då mina segelkunskaper är begränsade och det kändes skönt att vara två om något skulle gå snett. Det är en stor båt som väger 11 ton, så det kan bli väldigt galet om det vill sig lilla. Åkte upp till Falkenberg, packade lite kläder, handlade mat och proviant för seglingen. Samma kväll var det kräftskiva på båtklubben som jag lovat vara med på – jag hade inte fixat båtplats ännu – så det måste jag ordna ikväll…

Kräftskivan på båtklubben – nu skulle jag ordna båtplats också…

Det hade varit ganska intensiva dagar och jag var trött, tog det lugnt på kräftskivan – skulle ju upp tidigt på morgon för att åka till Malmö. Chap, vår hund var i stugan med Madeleine och hon hade lovat att ta hand om Rikards hund Aron också. Det blir en hel del logistik när man ska iväg så här – Hämta Rikard och Aron, köra till stugan, lämna Aron och bilen i stugan, ta buss till hamnen, rigga båten, komma iväg, segla till Falkenberg, buss till stationen, tåg till Malmö, buss till stugan, hämta hundarna, bil tillbaka till Falkenberg, Börja jobba på måndagen – semestern slut!

Nu var vi redo att lätta från bryggan…

No Comments

Post A Comment

Translate »