MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

En dag på havet

Lunchen – en Gulachsoppa med äggamackor. Chiliplantan mitt på bordet är en välkomstväxt från min älskling!

Premiärturen till Falkenberg gick bra, inga missöden, inga överraskningar – bara ren, skär glädje!

Mestadels gick vi för motor i 5 knop, så vi visste att resan skulle ta ca. 16 timmar. Hela arrangemanget med att få hem henne, upp tidigt på morgonen och bil ner till Malmö gjorde att vi kom iväg väldigt sent på lördagen, så vi hade två val…
Non stop till Falkenberg – anlöpa hamnen vid 4-5 på morgonen, eller ta henne så långt vi kunde fram till kvällen och övernatta i någon hamn på vägen…
Helsingborg är ju trevligt…
Så fick det bli!
Nordlig 16 knop hela dagen, fick gå för motor i stort sätt hela tiden. Diesel hade vi och motorn, en gammal Volvo Penta MD21A spann på i sina 1200 rpm. När vi närmade oss Ven, blev trafiken betydligt tätare. Fiskebåtar, segelbåtar och några lastfartyg hade vi föröver, nu fick jag tänka till lite… vad stod det i boken…? Vad är det för regler som gäller här…? Det är en hel del att tänka på!

Trafiken ökar betydligt mellan Ven och fastlandet.

Färjorna som går mellan Helsingborg – Helsingör har bra fart när de kommer och är stora!!! Lite trixande, innan vi kunde korsa deras rutt. De har 100 koll på allt som rör sig i sundet och erfarenhet, så de höll säkert avstånd till oss. Strax norr om färjehamnen ligger norra hamnen, för oss med mindre båtar. När vi gled in vid 19-tiden var det en hel del båtar inne, men efter lite letande hittade vi en plats som var ledig. Tilläggningen gick fint, det var ju första gången och väldigt nervöst. Det låg båtar för 2-3 miljoner på var sida om mig – 1:a parkett, bästa platsen… vilken tur vi hade… trodde vi! När vi säkrat förspring och akterspring, fendrat ordentligt, Nu skulle vi bara koppla in laddströmmen till båten… stolpen var sönder!!! Nu fattade vi varför bästa platsen var ledig!!!
Inga problem, bra träning, tänkte jag!
Hittade en ny plats med lika dyra båtar runt om kring oss och det gick bra denna gången också. Nu kunde vi slappna av.

Norra hamnen i Helsingborg – något För Falkenbergs politiker att ta efter. Vilken trevlig inramning, med butiker, restauranger och promenadstråk.

Fixade lite käk i kabyssen, lyssnade på lite go musik och bara tog det lugnt… Vi gick upp till stan, gled in på ett öl-hak och svingade en bägare… Det blev inte sent – en öl, lyssnade på halvtaskig karaoke från en svensexa… sen ner till båten för att knoppa in.

Rikard slappar, lyssnar på musik och mår gott efter maten.

När vi på morgonen gled ut från hamnen i soluppgången, låg havet som en spegel, lite lätt dimma och helt vindstilla – vilken syn! Nu var det bara 10 timmar kvar innan INDIGO fick komma hem!

Sista biten…

No Comments

Post A Comment

Translate »