MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Du och jag Chap!

Semestern var slut, båten ligger i hamn och nu ska vi försöka boa in oss på Indigo… Jag visste redan från början att det fanns mycket på båten jag kunde kasta… det är som vanligt för alla, vi samlar på oss saker som kan vara bra och ha, prylarna åker bara längre och längre in i skåpen och blir liggandes där. Så även här! Upptagningen av båtarna skulle ske i mitten på oktober, det var spikat, så i detta läge ville jag inte röja allt för mycket. Kikade igenom alla fack och luckor, hittade en del bra-å-ha, det som var sönder åkte i containern. Den största utmaningen och som jag var mest orolig inför var hur vår hund Chap, skulle reagera på det nya boendet… det hade jag gruvat på länge. Vi hade tidigare skaffat en ny ”båtfilt” som han fått ligga på några veckor innan, för att det skulle vara något som han kunde associera till. Godis och ett tuggben var införskaffat… nu var det bara presentationen kvar!

Han är en stor hund, som kräver en hel del motion och kan bli väldigt jobbig om han blir understimulerad, så här gäller det att han är trött när han ska på båten. Fördelen är att han älskar vatten, simmar gärna och söker mycket… sagt och gjort – kasta pinnar i hamnen!

Efter en stunds motion, var det dax… brygga, hoppa från kajen upp på peken, över ankarboxen och fram på fördäck!!! Det var som om han redan visste var han skulle… Lite darrigt blev det när han skulle över vinschen och ner i sittbrunnen… fick locka lite med godis, sen hoppade han över den. Han fick vänja sig lite vid rörelserna av båten i sittbrunnen, nosa lite och till slut hoppa ner i kabyssen!
Tog av honom kopplet och vipps låg han på hundfilten i förpiken… det var en lättnad!

Nu var vi boade!

No Comments

Post A Comment

Translate »