MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Livet på en båt!

Första dagarna på Indigo var spännande med helt nya rutiner. Jag är ju inte jätte smidig om man säger så… och det blir mycket spring i båten upp och ner, rörelser man inte är van vid. Känner mig friskare, mer entusiastisk och vikten börjar rasa… Men sen gör det ont också… in till förpiken och kaptenshytten är det en nivåskillnad och givetvis slog jag i huvudet i den karmen några gånger. Det var andra natten, klockan var runt 03.00, jag vaknar upp, hela båten skakar och det mullrar något oerhört… rusar upp, slår huvudet i karmen, Chap skäller, när jag kommer in i kabyssen ser jag vad det är… Ett lastfartyg lägger till i hamnen och bogpropellrarna jobbar på högvarv… nu vet man att man bor i en hamn!

Första veckan går och allt är nytt, man börjar få rutiner. På kvällsrundan med Chap, kollar man till båtarna och förtöjningarna på bryggorna närmast klubbhuset. Än har det inte varit några hårda vindar, men det kommer att ändra sig, det vet man. Det är en del rörelse nere runt båtklubben på kvällarna. Även om det är sent på säsongen kommer det en del gästbåtar. Kul att få hjälpa trötta seglare tillrätta, ta emot en tamp och förtöja. Tyskar, Norrmän och Svenskar som är på väg mot olika destinationer. På båtklubben finns det gästtoaletter, duschar och diskrum bara några meter från Indigo, så det känns nästan som hemma i bostaden. Dock en liten skillnad… när man vaknar på natten, ska på toa och det är lite bråttom… ska inte gå naken mellan båten och toaletten, det kan bli väldigt fel och uppfattas som stötande…

Dukat för fest, starten på en oförglömlig kväll!

När det gäller matlagningen, blir det lite mer planering. Kylfacket är begränsat, så det blir inga storhandlingar längre. Det finns både gasspis och elplatta, men nu när jag ligger för kaj, blir det oftast enkelplattan med el som gäller. Tidigare när man kom hem efter jobbet, åkte TV:n på och sen blev man sittandes framför den en hel kväll… på båten finns ingen TV!
Känns jätteskönt och jag saknar verkligen inte den. Läser en hel del och så har jag börjat lyssna på Radio. Riktigt avslappnande.

Det börjar blåsa upp till storm…

No Comments

Post A Comment

Translate »