MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Packetering

Nu ska hon paketeras inför vintern. Innan upptagningen passade jag på att rulla över presseningen till fördäck, för att slippa lyfta upp den från marken… den väger 80 kg och är otymplig, så en stege från bryggan och hasa över den är betydligt lättare än att lyfta den 4 meter rakt upp. Till båtköpet medföljde en ställning och pressening, som skulle passa i fästena som håller mantåget.

Jag måste erkänna att alla dessa segeltermer och ord för olika saker är svårare än man tror. Pratar du med båtfolk, kan man inte säga golv i båten, där framme eller där bak, utan att en del tittar konstigt på mig… lite charmigt! Alla vet vad man menar, men det heter; durk, för och akter. En hård skola det här!

Mantåget är alltså linorna utmed sidorna, som gör att man inte ska trilla i spat om man ramlar på däck – räcke för en landkrabba som mig… Hur som helst… Lossade mantågsstolparna och satte ställningen i fästena. Fick ihop det perfekt! Rullade ut presseningen och vi fick till det på första försöket! Då presseningen är formskuren, hade det blivit ett helsike att vända den rätt. Ett jobb för två och givetvis hjälpte Tom mig med detta! Nu var det bara dax att fästa linor i öglorna, så var Indigo säkrad inför vintern!

Nu ska jag förkovra mig och invänta våren!

Mer om det i morgon…

No Comments

Post A Comment

Translate »