MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Tisdagsklubben

Varje tisdag under hösten och vintern träffas ett gäng nere på båtklubben för att ta en kopp kaffe och snacka. Diskutera båtar, segling, motorer och allt möjligt! Alltid något nytt som har hänt sen sist. Alla är välkomna och kvällarna har för mig blivit heliga. Några renoverar och vill ha tips, någon planerar långfärdssegling och det finns alltid en hel del att snappa upp. Själv är jag helt novis, så jag suger åt mig kunskapen som förmedlas som ett sämskskinn.

Kvällens heta ämne var en blocketannons… bara köp var svaret!

Det har varit några fina dagar nu i slutet på februari, som ökar seglarpulsen. Ju närmare sjösättningen man kommer blir suget allt större. Nu när vädret börjar bli behagligt igen, börjar även planeringen för det som ska göras innan Indigo kommer i vattnet. Botten skall slipas och målas, skrovet skall poleras och trädetaljerna oljas. Jag har under vintern investerat en hel del ny teknik som ska installeras, men mina kunskaper är begränsade, så tisdagsgänget har fått agera bollplank i många frågor. Jag bugar mig för all den erfarenhet och kunskap som finns i gänget, tack allihopa!

Utanför klubbhuset sänker sig mörkret och det där lugnet lägger sig i hamnen. Går ut på bryggan, bara njuter av kvällen och den svaga brisen. Nu ska jag hem och kika på hemsidan innan man tar kvällen!

Då det blivit rutin att skriva något kvällen innan jag lägger ut dagens logg, blir det svårt att skiva idag, men ikväll är det navigationskurs kl. 18.30, mer om detta imorgon…

No Comments

Post A Comment

Translate »