MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Tack Sverige!

Idag var tanken att jag skulle skriva något om vad jag behöver komplettera båten med, men jag fick en ingivelse om annat…
Jag har under ganska många år haft en kronisk sjukdom som gjort mig begränsad. För alla människor som lever med detta kan det vara ett riktigt helvete. Så var det även för mig. Inte nog med att jag var en vandrande snögubbe, utan det var värken som var värst…

Ett försök att försköna psoriasis och få det att likna öar i oceanen… Min rygg och 80% av kroppen 2008

Vi pratar om psoriasis och psoriasisatrit. Lederna angrips invärtes av psoriasis och gör att lederna blir inflammerade, svullna med värk som följd. För många år sedan jobbade jag som en galning, startade företag, renoverade hus, engagerade mig i byn, föreningar och var samtidigt småbarnsförälder.
Mitt i livet som man brukar säga…
Resultatet blev en katastrof… Öroninflamation, bihåleinflamation, hallsfluss, lungiflamation och till slut blodförgiftning. Det var kroppens sätt att säga stopp. Jag var så totalt upptagen och ignorerade alla signaler att kroppen sa – nu ger vi den jäveln!
På en vecka blev jag 90 år, huden blev prickig, hudflagnorna började falla värken kom och jag blev totalt oförmögen att fungera normalt.

Min räddning och framtid hänger på dessa sprutor.

Fick hjälp, men det tog några år att komma på fötter. Provade flera olika mediciner och cellgifter med biverkningar som följd. Sedan 5 år tillbaka har jag fått en biologisk behandling, tar sprutor varje månad och det är nu jag vill tacka alla svenskar som betalar skatt. Medicinen är för många en årslön, men det kostar mig bara 2.400:-/år, då dessa behandlingar ingår i vårt högkostnadsskydd. Jag är så evigt tacksam att få leva i ett land som tar hand om oss! Dessa sprutor jag tar, gör också att jag börjat se framåt på en mycket ljusare framtid. Visst kan det förändras, men just nu är det bra!

Detta är en reflektion och förhoppningsvis ett stöd för dem som lever med en kronisk sjukdom – Det finns hopp! Positiva tankar och en fungerande sjukvård gör att jag lever igen!

Det blev varken segling eller ölsnack, men ack så viktigt ändå… Det visar även i de mörka stunder att det finns en framtid och att man börjar uppleva nya spännande saker. Tack!
I morgon kompletterar vi med vad som behöver uppdateras på båten, men det tar vi i morgon!

Fulla segel och högt skum!

No Comments

Post A Comment

Translate »