MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Axiom

Hjärnan i hela systemet är multifunktionsdisplyen Axiom som kopplar ihop hela nätverket med givare och radar. För mig innebär det interna Wifi-nätverket att jag kan använda samma information som presenteras på skärmen i både dator och platta. Jag kommer att placera denna i sittbrunnen vid styrpulpeten för att snabbt få den information som är aktuell vid tillfället – kartor, vind, djup och fart. Indigo var när jag köpte båten helt utan teknik förutom autopiloten, men det svåra är att jag vill behålla karaktären och dölja all teknik. Det ställer extra krav på kabeldragning och placering av all utrustning. Känslan som Indigo förmedlade första gången jag gick ner i kajutan vill jag ha kvar. Skulle vara ett helgerån att förstöra henne.

Som jag nämt tidigare är focus på att lära sig segla och inte låta tekniken ta över. Ser tekniken som ett hjälpmedel och samtidigt väldigt intressant inslag i seglingens utveckling. Har växt upp i en tidsera med en oerhörd snabb digital utveckling… Tänker tillbaka hur det började, med en ABC80 i lektiossalen på gymnasieskolan under 80-talet… vem kunde ana att ettor och nollor kunde fascinera mig så då?

Idag blir det Öl- och Wiskymässa i Malmö, men först en tur ut till Hjertmans…

Idag blir det högt skum och fulla segel

No Comments

Post A Comment

Translate »