MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Öl och hav

Några gånger per år brukar jag och Madeleine hjälpa till vid ölevent, antingen för arrangören eller något företag som mässpersonal. Ett bra sätt att få insikt i branchen. Denna helgen är det Öl- och Whiskyfestival i Malmö.

I år på Malmömässan är det som volontär för Maltes vi är med och hjälper till. Det har under åren förändrats en hel del på öl-kartan, några uppstickare vinner terräng, medans redan etablerade bryggerier tappar i popularitet. Det jag reflekterar över mest är hur mycket folk som samlas runt öl-diskarna och reaktionerna hos folket. Det är brutalt när man ser människor zippar på en öl, för att sedan gå och hälla ut ölen de har köpt. Utbudet är så stort när det gäller stilar och kvaliten är så hög, att man får bara en chans på sig… Trender och mode lever i högsta grad inom ölvärlden.

Ljudvolymen är öronbedövande och efter sex timmar går vi av vårat pass. Ryggen värker, trött i fötterna och nu får man chans att botanisera bland utbudet.

En tippad sommarhit!

Det är glädjande som Falkenbergare att besöka Pine Ridge och få ta del av deras nyhet, en Mango Kettle Sour med bra kvalité. Tippar detta som en storsäljare i sommar. Inte för sour, frisk med mycket härliga toner av mango, bra balans av en kettle sour.

En riktigt trevlig överraskning var en av volontärerna – en akutläkare som även jobbar som skeppsläkare inom marinen… tänk vad mycket bra tips man kan få under en kväll på ölmässan om segling! Nu laddar jag för ytterligare en dag på golvet i mässhallen

Högt skum och fulla segel!

No Comments

Post A Comment

Translate »