MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Genomföringar i skrovet

Nu börjar temperaturen stiga så pass mycket att man kan börja tänka på att ta tag i utomhusaktiviteterna. Jag har fyra genomföringar jag behöver täta då de inte längre fyller någon funktion. Det är fyra hål i skrovet för gamla givare som jag ska ersätta med en trippelgivare. Jag har fortfarande inte bestämt om jag ska täta alla hålen och göra ett nytt hål för den nya givaren eller om jag ska utnyttja en redan befintlig genomföring… vi får se när man sätter vinkelslipen i dem. Hur som helst är det ändå en del förberedelser innan man kommer så långt till själva inplastningen. Efter otaliga timmar på YouTube med Do-it-yourself – ”DIY”, känner jag mig redo… man vill ju inte att fyra hål poppar upp som korken på en champagneflaska vid något tillfälle! Får alltid så bra hjälp hos Hjertmans i Limhamn. När man kommer med frågor får man alltid bra svar, tack Mattias!

West System blir mitt val för att täta genomföringarna.

Ikväll har jag det stora nöjet att få ringa runt till 25 nya medlemmar i båtklubben som fått båtplats i hamnen, alltid riktigt kul med påfyllning av nya båtar och medlemmar. Tyvärr är det sju stackare som inte får plats, men jag hoppas vi kan lösa det för dessa på något sätt i framtiden. Efter helgens öl-mässa blir dagens inlägg sent, ber om ursäkt för detta!

När jag ändå var på Hjertmans fick jag med mig kabel och antenn till VHF-radion, så nu gäller det bara att montera detta och kolla över lamporna som sitter i masten. Min budget tillät inte vindgivare detta år, så det får jag ta till nästa säsong.

Nu ska VHF:en anslutas, det blir en antenn i masttoppen för detta.

Idag är det fulla segel och högt skum som gäller.

No Comments

Post A Comment

Translate »