MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Ryggskott bromsar upp

Ber så mycket om ursäkt för mina sena inlägg, jag har åkt på ett ryggskott som heter duga. Kom till jobbet som vanligt efter morgonrundan med hunden. Lätt stapplandes kommer man runt promenaden och det är en befrielse när man väl är tillbaka vid bilen. När jag skulle lägga mig kvällen innan blev det en kojläggning i storm… kunde inte få av mig kläderna, utan det blev bara att kravla sig ner i sängen med kläderna på. Känner mig inte fräsch men ikväll borde det lätta. Hälsan är för mig det största ?-tecknet och har så varit under många år. Det blir en utmaning att komma i form.

Kvällen avslutas i vanlig ordning med att läsa dagens inlägg av Sailing Malala, (sailingmalala.com) en fantastisk bedrift av Anders som seglar ”non-stop” runt jorden. 162 dagar idag, inget man skojar med. En inspirationskälla och förebild utan dess like och något att läsa för alla men i synnerhet för folk med segeldrömmar! Suger i mig alla tips och kunskap som Anders förmedlar.

Inspiratör och ensamseglare

Ibland ifrågasätter man människor som gör extrema saker, vad är det som lockar kvinnor och män till att utmana ödet på det sätt som de gör, hur tänker de, vad är målet… Läs, begrunda och dra era egna slutsatser, jag finner stor tillfredställelse i Anders texter, kunskap och erfarenhet.

Nu inväntar vi bättre arbetsväder, presseningen ska av, båten rengöras och förberedas. De dagliga besöken på båtklubben gör att man känner av stämningarna runt klubbhuset. Aktiviteterna ökar, det fixas och donas och det är mer folk i omlopp. Det pratas bottenfärg, epoxibehandling och alla projekt som skulle göras under vintern men som inte blev av… en del är lite stressade… det är ju knappt en månad kvar till sjösättning. Det är tydligen så här det brukar vara.

Det blir en intensiv tid framöver.

Fulla segel och högt skum!

No Comments

Post A Comment

Translate »