MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

En söndag i klubbhuset

Tom skickade meddelande kl. 06.46 en söndagsmorgon… hur ofta sker det??? Han skulle ner till båtklubben och sy lite på sprayhodden, några sömmar skulle förstärkas. Låg fortfarande i sängen och kikade på YouTube, varit vaken sen 04.30, så det var dags att baxa sig upp ur bingen. Det är med skräckblandad förtjusning man försöker kravla sig upp med ryggskottet, hasa sig ner från sängen på knä, för att sen hiva sig upp med armkraft och till slut på darrande ben försöka resa på sig. Denna helgen åkte Rikard på skidsemester en vecka, så jag hade lovat att passa Aron… Vet inte om hundar förstår när man har ont, för de är som lamm… följer mig som om de vet att jag har ont, rycker inte i kopplet, utan bara är exemplariska.

Sätter på en kopp kaffe, brygger några extra koppar och givetvis dyker det upp lite folk. Känns härligt att klubbhuset blivit en naturlig samlingspunkt, vardagar som helger. Själv hade jag funderat på att räta ut ett antennfäste och montera detta på masten, så det blev en runda i klubbens garage och skruvstäd innan det var färdigt. Rostfritt är hårt och det gäller att ha bra borr för att sätta nya hål i plåten. Blev riktigt bra. Skönt när man kan bocka av saker på listan som skall fixas innan säsongen drar igång.

Masten är så när 14 meter, så antennkabeln på 20 meter räcker gott och väl.Ska skaffa en bra genomföring till masten, så kablarna inte ligger och skaver.

Det blir mer och mer aktiviteter nere i hamnen och det slipas och poleras på flera ställen. Vädret är underbart och nu känner man att våren är i antågande.

Ska in en sväng på jobbet och redigera färdigt dagens inlägg, sen blir det förmodligen en sväng ner till båten i eftermiddag innan man beger sig hem till Vessigebro igen, ryggen måste vila lite.

Fulla segel och högt skum!

No Comments

Post A Comment

Translate »