MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Placering

Nu måste jag snart bestämma mig var jag skall placera all utrustning. När jag första gången klev ner i båten kände jag en stor vördnad för henne. Ett kvalitetsbygge med detaljer som måste bevaras. Inget speciellt, utan enbart ett bra gediget hantverk. Nu vill jag fortsätta behålla henne i samma stil, utan att man ska se tekniken. Den ska helst vara helt dold, enbart det som är nödvändigt skall synas. Alla trädetaljer är i träslaget Oregon Pine – massivt, ingen faner. Tiden har satt sina spår, men jag gillar patinan. Inte för mörkt men heller inte för ljust – perfekt, helt enkelt.
Själva båtskrovet byggdes i Malmö på Malmö Flygindustri, fraktades över till Danmark där ett skeppsvarv platsbyggde inredningen efter ägarens önskemål.

Tonen på trädetaljerna ska matchas med de nya.

Problemet med att behålla stilen, samtidigt som man ska dölja alla kablar och teknik är att hitta rätt nyans på de nya trädetaljerna. Vill ju att det ska se ut som om det suttit där alltid. Kablarna blir att dra under durken, antennkablar och övrig el likaså. Det är själva elpanelen och radioapparaterna jag vill dölja… får klura på detta lite till känner jag. Hittar inte någon naturlig plats för detta, tyvärr.

Ikväll blir det ”Tisdagsklubben” så då får jag väl dryfta mina funderingar där!

Fulla segel och högt skum!

No Comments

Post A Comment

Translate »