MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Tog en tupplur…

Det blir senare och senare mellan varje inlägg märker jag… Målsättningen var att jag skulle lägga ut något som rör båten eller bryggningen varje dag och det har det blivit… tills idag! Åkte ner en sväng till båtklubben efter jobbet, mycket mer aktivitet när vädret nu tillåter det. 17° och strålande sol… måtte detta hålla i sig ett tag nu. Gärna en månad fram till mitten på maj… Älskar våren, visst sommaren är skön den med, men vårsolen är bäst. Naturen får vakna i lugnt tempo, ingen hets, utan långsamt övergå till sommar. Har planerat in en längre segling kring 6 juni, då den årliga Köpenhamnsseglingen är, så då kan sommaren få komma!

Inför säsongen behöver jag fylla upp faten med öl, så man klarar sig. Planerar att brygga en omgång om någon vecka, samtidigt förbereda fatning av en öl som bryggdes nästan på dagen 1 år sedan… I grunden en Belgisk Ale som fick jäsa med traditionell belgisk jäst i två veckor. När första jäsningen var klar tillsatte jag 6 kg surkörsbär tillsammans med slattar från några suröl plus ett rör med Saccharomycetales. Extra kul är det då körsbären är plockade från området kring stugan i skåne.

Ölen har fått stå i snart ett år, så det blir spännande och få prova detta.

Det blev visst något ändå… det trodde jag inte för 15 minuter sedan…

Fulla segel och högt skum!

No Comments

Post A Comment

Translate »