MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Ett långt uppehåll

Jag ber så mycket om ursäkt för mitt långa uppehåll, jag trodde det skulle bli lättare att skriva när jag väl kom i båten, men icke… Tiden räcker liksom inte till! Känslan att bo och leva på INDIGO, samtidigt som jag försöker göra något varje dag, gör att när klockan är 22.00 slocknar jag helt. Tidigare när man kom hem från jobbet, varit ute på promenaden med Chap satte jag igång TV:n och blev sittandes där fram till 00.30…
Utan TV och endast radio, börjar det dra i ögonen efter väderrapporten.

-21,4 kg!!!

Ja, det är faktiskt sant! För drygt 1 år sedan i maj, kom jag till en punkt i livet där jag måste göra något annat… det kan inte fortsätta så här… Jag hade fått ett ultimatum av min läkare… Gå ner 25 kg eller så får vi byta knäleder på dig om 5-10 år!
”Ta 5 kg om året”, så kommer dina problem att minska, sa han…
Jag tog detta på allvar och beslutade mig direkt!
Bort med så mycket socker som möjligt var mitt första steg, minska TV-tittandet och kom isäng tidigare. 3 små förändringar med fantastisk effekt. Jag tycker inte jag har förlorat något, ja mer än vikten då… Blivit mycket piggare, fått mindre problem med lederna, rör mig mer och mår mycket bättre.
Visst, det blir en öl då och då, men inte i de mängder som innan.

Att bo på båten förändrade allt!

Efter seglingen till Köpenhamn med Tom och grabbarna, tog jag nästa beslut… Nu sitter man här i båten på kvällarna, äter gott, lever gott och mår fantastiskt.

Jag har dock ett stort problem och det är den bärbara datorn, Wifi och bloggen… Jag måste göra något åt detta, så att jag kan fortsätta med att skriva. Gillar det och mår inte bra över att inte få kontinuitet i skrivandet.

Högt skum och fulla segel…

1 Comment
  • Helén
    Posted at 10:51h, 14 juni

    Imponerande ?mycket bra jobbat

Post A Comment

Translate »