MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Vilken pärla i Kattegatt!

Jag slocknade av trötthet på soffan efter maten och vaknade av att jag frös. Klockan var runt midnatt och jag kände jag behövde sova ordentligt. Under dagen som gått hade jag blivit blöt flera gånger, regnstället är av typen plastpåse, så jag var även blöt inifrån. Som tur var hade jag tagit med mig en sovsäck som jag packat ner i en sjösäck som var vattentät, det blev nattens räddning. Fick av mig kläderna och kände hur nerkyld jag var, så det var skönt att krypa ner i sovsäcken. Hade tänt några värmeljus och satt på kupéfläkten i förpiken för att försöka torka upp så mycket av vattnet som möjligt.

På väg till byn från hamnen i Anholt en tidig morgonpromenad vid fem-snåret.

Måsarna skrek i hamnen när jag vaknade vid fyra, det är den tiden kroppen automatiskt väcker mig, jag hade sovit alldeles för länge kände jag, var tung i huvudet och stel i kroppen. Om det berodde på värken jag lever med eller om det var gårdagens strapatser vill jag ha osagt. Klädde på mig mina nu lätt fuktiga kläder som fått torka under natten framför fläkten och gick upp på däck. Vilken morgon och vilka kontraster från dagen innan. Solen var på väg upp, vinden hade lagt sig och Anholt visade sig från sin bäst sida. Tog en rask promenad upp till byn, mötte rådjur, fasaner och en räv på vägen. En ganska bra bit att gå, men så underbar. Vilken fantastisk vacker ö!

Väl tillbaka till hamnen kändes det fint att duka upp en rejäl frukost med en värmande Gameldansk och en Carlsberg, nu började allt falla på plats. Satt och funderade, analyserade och konstaterade att det var värt varenda minut av äventyr för detta. Kände mig riktigt nöjd och stolt över mig själv. Visst, jag hade ju lärt mig en hel del också och framförallt hade jag fått ett stort förtroende av INDIGO, den svagaste länken är jag, konstaterade jag. Förmiddagen gick, jag öppnade upp, vädrade ut och torkade ren så mycket jag kom åt. Fukten och saltdoften var betydande, så jag torkade rent med sötvatten och grönsåpa. Efter någon timma var jag färdig och nu doftade hon som en tallskog på våren.

Resten av dagen vilade jag en hel del, kroppen behövde detta… gick en sväng på kajen i hamnen och snackade med lite av lokalbefolkningen. Det var inte så mycket turister, men det passar mig ypperligt.

Började att kolla väderleksprognosen de kommande dagarna och bestämde mig att avvakta ytterligare en dag, det skulle vrida mot ost och motvind ville jag inte ha på vägen hem.

Dagen var kommen att ge sig hem, vinden hade vridit till väst och 14 knop, helt perfekt för oss. Indigo fick äntligen visa vad hon kunde. Nu snackar vi fulla segel, storen uppe och hela rullen ute. Skotade hem, trimmade och autopiloten rörde sig knappt. Seglen var perfekt trimmade till vinden och vi höll stadiga 7-9 knop i fart. 11 timmars resa dit i grov sjö, förbyttes mot 5 timmar paradsegling hem. Åt, vilade och njöt till max – så här, exakt så här var det jag hade drömt om!

Fulla segel och högt skum!

No Comments

Post A Comment

Translate »