MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Sommarminne I

Nu när sommaren börjar närma sig slutet och kvällarna börjar bli kortare, känns det extra skönt att tänka tillbaka på sommaren som gått. Livet kring båten, semester i stugan och varma sommarkvällar får batterierna att laddas något extra.

Raf och Brigith från Belgien kom på besök en härlig sommardag i juli!

Den 21 juli fick jag besök av våra gemensamma vänner i volleybollgänget från Belgien – Raf och Brigith! Det kändes bekant på något sätt… 21 juli? De ville komma och hälsa på då det gjorde en rundtur i Sverige och hade lite tid över.
Jag ville bjuda på lunch, men det var något som gnagde… 21 juli…
Ah! Det är ju Belgiens nationaldag!!!
Moules skulle jag givetvis fixa, ja eller på svenska – blåmusslor.
Hitta musslor en söndag med ett par timmar tills de skulle komma är verkligen en utmaning. Fiskvagnen var stängd, Willys, Lidl, Coop, ICA Skreastrand hade inte, men jag hittade frysta musslor på ICA Kvantum! Rafsade åt mig fem paket musslor, vitlök, grädde, charlottenlök, några morötter och persilja. Fiskbuljong hade jag på båten och en flaska vitt vin, det fick räcka!

Jag måste erkänna, det blev riktigt bra! Till och med belgarna var imponerade. Till detta serverade jag en ”Malheur 12” som varit lagrad i 5 år… Succé!!! De hade ett späckat schema, men jag fick några timmar med dem innan de skulle vidare – jag kände mig väldigt nöjd och glad!

Under sommaren har jag träffat så många intressanta människor som lämnat avtryck, som jag följer och vem vet, kanske träffar någonstans på de sju haven…

Fulla segel och högt skum!

No Comments

Post A Comment

Translate »