MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Sommarminnen II

Att leva båtliv, möta människor, berikar mina sommarkvällar något oerhört. Ett möte i farten, säga hej och upptäcka en ny kultur, fraser och i vissa fall vänskap. Ett av de starkaste möten jag haft under sommaren var när grannbåten såldes till en ryss… jo, det stämmer, till en ryss! Han kunde knappt någon engelska och jag kunde definitivt ingen ryska! Dima, en liten ryss som kom från Sibirien hade en dröm, en dröm om att segla. Han liksom många får en idé, målar upp en bild för sig själv och lever sig in i en värld med drömmar om att förändra sin tillvaro. Visst, jag har mina drömmar och målar mina inre bilder, men försöker samtidigt vara realistisk. Dimas bild kan man säga var något mer vågad och oförberedd…

Med teckenspråk, knackig engelska och gester kunde vi faktiskt göra oss förstådda… det fick ta sin tid, vi hade inte bråttom. Googel translate, bilder på mobilen och vilja till att förstå varandra gjorde detta möte så speciellt. Jag har nästan ingen segelvana, han hade ingen, men drömmar har vi båda och ett mål. Dimas mål var Tunisien och med ett visum i Europa hade han 90 dagar på sig…

Jag kommer att följa Dima och hans äventyr med spänning och spännande blir det.

Fulla segel och högt skum!

1 Comment
  • Елена
    Posted at 08:28h, 03 februari

    Здравствуйте дорогой Ола. Приятно было прочитать о моём брате Диме. Дима по прежнему живёт на парусной лодке у берегов Канарских островов. У него всё хорошо. Желаю успехов, здоровья и мирного неба. Привет из Новосибирска (Сибирь, Россия).

Post A Comment

Translate »