MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Sommarminnen III

Den Ryska flaggan vajar i vinden på väg mot Tunisien

… fortsättning på rysstemat!

Efter ett tag började vi hitta formen på vår konversation, det visade sig att vi hade samma humor och skrattade åt samma saker. Tumme upp och ett gapflabb… En riktigt kul kille. Givetvis blir man påverkad av människor och jag tror alltid det bästa om folk tills man blir motbevisad… Folk i min omgivning tyckte det var mystiskt, konstigt och rent av suspekt att en ryss köper en segelbåt i Falkenberg och ska ge sig av till Tunisien… det måste ligga något konstigt bakom… Har han flytt, är han en brottsling… Nä, bara en man med en dröm! Vi förstod varandra och det räcker för mig!

Han fixade och donade på båten varje dag, jag hade verktyg som han fick låna, lite råd och tips. När vi kommer till säkerhet ger jag mig inte en millimeter… han skulle segla själv över Biscayabukten och behövde en flytväst… kommer inte på tal… då kan du hellre köpa en pistol och göra lidandet kortare förklarade jag, du behöver en säkerhetssele, du får aldrig falla över bord, så enkelt är det… Han hade inte riktigt tänkt igenom det, men förstod! Jag erbjöd mig att köra honom till Varberg för att proviantera och köpa lite saker på Biltema och han blev väldigt tacksam för min hjälp. Väl i butiken, gick vi rad upp och rad ner, han ville se på allt och jag fick översätta så gott det gick. Vi kom till avdelningen för båt och då sken han upp som en sol… tumme upp! Han såg den svenska flaggan och förklarade att han behövde en rysk… Förklarade att det inte är en storsäljare och vi skrattade… Folk i butiken tittade lite konstigt… Det blev både DollarStore och Jula innan vi var färdiga. Väl hemma vid båtarna igen blev det en runda med hunden och lite kvällsmat… Kunde inte släppa tanken på den ryska flaggan och bestämde mig att beställde en på nätet, han skulle åka om tre dagar och jag hoppas den skulle komma i tid!

Flaggan kom med posten redan dag två och när jag överlämnade paketet och förklarade att det var en gåva från mig och ett minne från vår tid, blev han rörd till tårar. Han släppte inte min hand och kramade om mig.

Dima, på Kielkanalen på väg mot sit mål!

Vi kommer ett följa varandra och vem vet vi kanske träffas i framtiden, någonstans på de sju haven…

Högt skum och fulla segel!

1 Comment
  • Micke
    Posted at 14:23h, 10 september

    Kul berättelse Ola!!!

Post A Comment

Translate »