MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Nu börjar jag om!

Liknelsen med att starta om på nytt, är som ett gammalt el-system i båten… Gör om – gör rätt!

Efter månader av tystnad är jag nu redo igen, hoppas jag. Det blev liksom ett vacuum när båten togs upp och påbörjade sin vinterförvaring. Våren, sommaren och hösten var en fantastisk tid i båten, men att flytta hem till huset efter 6 månader i båten tog hårt på mig. Tror nog att jag fick en släng av depression… inget kändes roligt och jag fick inte tummen ur…
Det har inte stått still, men jag har gått ner på halvfart, något som samtidigt fått mig att inse en hel del saker på vägen.

Ett projekt som hela tiden legat och skvalpat i tankarna är elen på båten. Ibland när man ser saker, öppnar en panel och ser ett spagettinystan… får den där känslan – hur ska jag reda ut detta!
Det har blivit några timmar framför YouTube och kikat på hur man bygger ett säkert elsystem på segelbåten. Väldigt intressant, men jag har förstått varför det kan se ut som det gör i många båtar… Det kostar nämligen en hel del om man vill ha det säkert. Har påbörjat en upprensning och kikar på hur jag kan placera all utrustning, huvudbrytare, laddare, paneler och säkringsboxare… Det kommer mer under vintern!

Något som är riktigt glädjande trots att min frånvaro och ickeskrivande tid är att det är en hel det trafik på hemsidan och nya besökare. Jag har passerat 10.000 st besök på sidan och har märkt att det är många utländska kontakter som återkommer. Får fundera på hur jag ska bli lite mer internationell…

Jag återkommer!

Högt skum och fulla segel!

No Comments

Post A Comment

Translate »