MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Ta ställning, ta beslut!

Jag har hela tiden haft som mål att resa till Island, Grönland och Canada för att sedan ta mig ner mot Kuba och västindien, men det är bara ett stort problem med rutten – USA!

Jag finner inget meningsfullt med att över huvud taget röra mig i vattnet runt USA. De senaste dagarnas utveckling där polisernas polis skapar oro i hela världen med sina mördarfasoner gör att jag får tänka om.

Ska man gå från Nova Scotia ner till Bermuda för att sedan komma till Kuba och västindien eller ska jag helt enkelt vända på rutten och börja varm för att avsluta kallt? Hur som helst världen hinner världen förändras många gånger innan jag kastar loss tamparna, men det är Nu jag måste börja planera.

 

Nu till dagens projekt – båtel!

 

Är fortfarande i det stadie där jag river ut gamla kablar och planerar var all utrustning skall placeras. Batteribanken skall flyttas, var huvudströmbrytare skall placeras så att de är lätta att komma åt, men samtidigt inte ligga får långt bort från batteribanken… ska jag splitta de olika huvudströmbrytarna på olika ställen eller samla allt på ett ställe… Många frågeställningar och många elritningar att rita om. Är det någon med erfarenhet av båtel som har intressanta tips mottages detta tacksamt!

 

Rökfri – nikotinfri

Tänkte samtidigt bara nämna att jag varit nikotinfri i snart 1 månad!!!
Från att ha fått i mig nikotin från 80 cigg om dagen till noll / 0 / nada… och med den abstinens som detta resulterade i, har jag ändå lyckats hålla mig borta från nikotin. Klapp på axeln Ola! Det har varit ett rent helvete kort och gott, vill samtidigt tacka alla i min omgivning som stått ut med mig under denna tiden – tack!

Tomma glas och fulla segel!

No Comments

Post A Comment

Translate »