MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Nu börjar det närma sig

Vintern har varit lång och ihärdig, kölden bet sig fast tidigt och har kommit i omgångar. Totalt sätt har det varit en bra vinter och nu börjar man i alla fall se slutet. Värmen börjar så smått få vårkänslorna att svalla… Det är inte de vanliga vårkänslorna som de flesta upplever, utan båtfix och sjösättningskänslorna som hägrar för båtfolket. För ”normala” människor innebär våren att kemin i kroppen förändras och attraktionen ökar, för oss som har båt är det en hysterisk tid för att bli färdig och att komma i vattnet som får känslorna att svalla. Alla projekt som är beroende av värme och uppehållsväder blir som en kamp mot klockan… Det känns som ett manligt klimakterie… För min egen del är det slipning av botten, epoxibehandling och bottenmålning som känns akut. Att vindroder, doghouse och targabågen med solpaneler ska upp är inte prio 1, det kan göras när båten ligger i spat, men visst hinns det med är det bara plus.

Under vintern har det gjorts en del fynd. Jag tycker om att fynda! Saker som ligger i inköpslistan och har man inte bråttom dyker det upp små guldkorn då och då. Något som jag länge funderat på är att byta ut gasolköket mot ett fotogenkök och vips så fanns det ett på blocket till rätt pris i ypperligt skick.

Nu är det bara att invänta värmen och hoppas på en härlig vår!

3 Comments
 • Magnus
  Posted at 08:20h, 15 mars

  Hej Ola, kul att det börjar bli vår ja. Ser att du planerar att epoxibehandla? Vill bara kolla så att du noterat att det redan är gjort. Det ska finnas intyg på detta från Råå varv med färgtyper, antal lager osv. Du kanske känner att det måste göras om, men har du missat att det är gjort kan jag kanske bespara dig en massa klimakteriebesvär..

 • seglaochbrygga
  Posted at 07:10h, 16 mars

  Hej Magnus! Jag har tänkt på dig ofta och undrat hur det har gått för dig och dina båtplaner. Indigo har inte förändrats så mycket och själen finns kvar i henne – En helt underbar båt.
  När jag tog upp båten i höstas var det en del stora fläckar där färgen helt och hållet ramlade av när vi bottentvättade. Det är ända in till glasfibern, men jag får se hur jag ska göra. Jag skulle vara tacksam om jag slapp givetvis!

  Må gott!

 • Magnus
  Posted at 19:56h, 21 mars

  Det där med färgen, vilken besvikelse 🙁 Jag föreställde mig att man gjorde en sådan behandling en gång och sen skulle det hålla resten av båtens livstid.. Och så länge sedan var det väl ändå inte, även om minnet sviker en aning. Riktigt trist att höra. Jag tittar in på bloggen då och då och ser hur det går för dig och varje gång känner jag att båten hamnade hos rätt person. Du verkar redan ha skapat dig en del fina minnen med henne. Tyvärr har man inte vägarna förbi Falkenberg så ofta, men den dag det händer kommer jag att svänga in om och kollar hur det går för er. Ha det gott ja!

Post A Comment

Translate »