MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Nya förutsättningar

Drömmen lever!

Efter nästan ett helt års uppehåll på blogg/logg-fronten tänkte jag på nytt ta upp skrivandet med lite tätare frekvens. Ibland vill det sig inte riktigt som man hade tänkt sig, utan det kommer saker som gör att man tappar lusten. I dagsläget känner jag mig betydligt mer i balans till att skriva och visa hur långt jag kommit med projektet.

Många undrar säkert, ”kommer detta verkligen att bli av” och ”hur långt har han kommit”? Jo, det rullar på och drömmer lever i allra högsta grad, kanske bara lite långsammare och i annan form än vad som var tänkt från början. Som jag tidigare skrev och som många redan vet, gick jag och blev tokkär och som den impulsmänniska jag är blev det väldigt focus på vårt förhållande. Jag är väldigt glad att kunna växla snabbt i tanken och vara känslostyrd. Det gör att ibland får vissa saker stå tillbaka och annat ta mer plats i livet och det är jag väldigt glad för. Tänk att vara 55 år och hitta kärleken, en livskamrat, vän och partner… det önskar jag att alla fick möjligheten till!

Detta nya liv gör att prioriteringarna blir något annorlunda och jag försöker hitta en balans mellan kärlek och båtliv och är jag riktigt ärlig är kärleken viktigast! Indigo har sin plats och så kommer den att ha under lång tid. Alla små delprojekt på Indigo kommer att ta den tid det tar och jag låter det göra det!

Jag kommer längre fram i bloggandet att återkomma till mitt och Bettinas framtid, men nu har jag mycket att skriva om som jag ligger efter med när det gäller projektet ”Segla och Brygga”

Ny inredning och layout

Något som jag länge gått och funderat över är hur jag ska få till salongen i båten. Jag har bollat en hel del med olika alternativ, lyssnat på folk som levt och seglat långa perioder och försökt bilda mig en egen uppfattning hur jag skulle vilja ha det på min resa. I dagsläget är salongen en stor matplats med plats för 6 sittande vid ett stort bord. Visst, man kan sova på sofforna men det är ingen idealisk lösning och framför allt inte under en längre tid. Ett bekymmer är att jag vill få in en kamin i båten som både ger värme och höjer mysfaktorn i båten, det är väldigt viktigt att det känns varm och välkomnande samtidigt. Vilken kanin har jag redan sett ut och jag har bollat en del med placeringen. Som det ser ut nu kommer den att bli monterad mot kabyssen väldigt centralt för sprida värmen över hela båten.

No Comments

Post A Comment

Translate »