MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Värmen skapar harmoni

En förutsättning för att segla i kallare vatten

Bild från leverantörens hemsida.

En golvmodell och en för att sätta på skottet

För att få något så när dräglig tillvaro tidig vår och sen höst på båten behöver jag få upp värmen. Visst går det att vara ansluten till land-ström när man ligger vid brygga, men i kallare vatten och på svaj för ankare gäller det ändå att kunna ha ett drägligt liv. Det finns en uppsjö med kaminer, både för fast-bränsle, gas och diesel/fotogen att tillgå, frågan är då vad som passar mig bäst!

Valet blev ganska enkelt, då jag har en 300 liter dieseltank och inte vill segla omkring med massa ved ombord. Det beslutet har ändå många valmöjligheter. Till slut har jag fastnat för en liten kamin med öppen låga och i mina ögon en vacker liten pjäs från Dickinson Marin. Den finns i flera modeller, men jag gillar golvmodellen skarpt.

Vilken härlig morgon, 4˚C ute och kuling, då sitter man och smider planer inför årets båtsäsong och äter en härlig frukost!

Bild från leverantörens hemsida.

Det är inte lätt att hitta någon begagnad kamin och jag har verkligen sonderat köp och säljsidor i Europa och Norden, men vem vet, det kanske dyker upp någon vad det lider…

En fördel med denna kamin är att den har en inre slinga som man kan koppla till sina radiatorer och värmesystemet, allt för att sprida värme till förpiken, toaletten och övriga utrymmen på båten. Det som även avgjorde valet är att man ser lågan, ett värmande sken en kall höstmorgon kan få vilken frusen själ att vakna till liv!

No Comments

Post A Comment

Translate »