MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Targabåge för solpaneler

Provisoriskt monterad båge för att få till vinklar och mått till nästa steg i projektet.

Ytterligare ett projekt till våren…

I slutet på förra säsongen tog jag tag i ett kommande projekt som till slut skall resultera i en ställning för solpaneler – targabåge. Under vintern fick jag möjlighet att träna på att svetsa lite i rostfritt med TIG-svetsen. Det blev många timmar i källaren innan man vågade sig på att sätta volframelektroden i skarpa rör. Något som jag lärde mig på vägen är att det måste vara rent, väldigt rent! Här snackar vi precision och inte något hafsverk. Resultatet blev helt ok men inte perfekt, något som jag får jobba lite med denna säsongen. Riktigt kul och väldigt skoj att få till en snygg svets som ska stå emot en hel del krafter. Jag har gjort otaliga besök på skroten för att hitta rör som kan passa till detta projekt. Första delen blev färdig strax innan upptagning och nu är det dax för steg två.

No Comments

Post A Comment

Translate »