MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

180˚sydlig kurs – 40 mil

Morgontimman, helt ensam i hamnen.

Träningsvärken gör sig påmind när jag vaknar, känner mig stel och öm men kliver upp ändå. Vaknar i stort sätt samma tid varje dag – 04.30, för många en okristlig tid på dygnet, men för mig är det en del av min personlighet. Dessa morgontimmar innan vardagen drar igång är värdefulla – man får tid till reflektion. Denna morgon var något alldeles extra, en ny miljö, helt andra synintryck, dofter och ljud. Tar en promenad i hamnen, solen är på väg upp. Vinden kommer fortfarande från norr, lätt bris. 

Tom kollar väder och vind inför morgondagen.

Promenaden får mig att mjukna och när jag kommer tillbaka är Tom redan igång med frukost och färdkost… lika bra att fixa detta, vi vet ju inte hur dagen blir. Väderleksrapporten säger 15-20 kops vind från norr, klart och soligt, 17-20 grader… Helt jäkla perfekt!

Förbereder äggamackor inför dagens segling till Köpenhamn.

Rikard och Franti får vi väcka, de fixar käk på vägen. 

”Nu drar vi”, säger Tom… Det går med en jäkla fart, han hade redan förberett allt kvällen innan, så det var bara att kasta loss förtöjningarna och dra. Den lilla utombordaren på 5 Hk i aktern puttrar på medans jag plockar upp fendrarna. Nu är vi på väg igen. Riggar storen och förseglet, känner att vinden tar tag i seglen när vi kommit ut en bit från hamnen, något mindre sjö idag. Skippar sjösjuketabletterna.

Fantastisk segling, en riktig paradsegling. Vi ligger på slör hela förmiddagen och när vi närmar oss Helsingör sniker vi land utanför slottet Kronborg och passerar mellan två färjor… blev lite nervös där ett tag… fan va stora båtarna är när man sitter i en liten segelbåt. Många segelbåtar ute i sundet, så det blir en del slag. Kursen är 180˚ rakt söderut och framåt dagen börjar vi närma oss den danska huvudstaden – Köpenhamn!
Mer om detta i morgon…

 

No Comments

Post A Comment

Translate »