MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Det var så det började!

Drömmen om havet började 1984, ja alltså att segla på havet… redan året innan skulle jag mönstra och då fanns planerna på sjön!

Jag hade bestämt mig!

Efter kontakt med mönstringskontoret uppe i Göteborg och en massa frågor om flottan frågade ”Agneta”, jag kommer ihåg hennes namn för det blev så förknippat med frågan hon ställde!

”Har du varit ute på havet någon gång”…

Nä, det hade jag ju inte…

”Då tycker jag du ska prova först!!!”

Sagt och gjort, samma helg bokade jag tillsammans med en barndomskamrat in oss på fiskebåten ”Ingela” för en fisketur på 6 timmar. Föga anade jag då att Agnetas namn skulle göra sig påmint och skulle sätta käppar i hjulet för mina framtidsplaner.

Doften av fisk, blandat med dieselångor och hård sjö gjorde dessa 6 timmar till en dödslängtan, signalen ljöd, krokarna i sjön och båten började kränga lika mycket som vågornas slag mot relingen…

Mår du inte bra Ola, undrade Manke???

Det var klippt, 4 timmar, galla, ångest och självmordstankar… jag ville bara dööö!

Väl i land, det var en söndag, var jag sängliggandes i två dagar… första dagen rullade det lika mycket som på båten och det var då jag bestämde mig! Norrland och infanteriet… Så blev det och alla planer på havet var förträngda!

Ber om ursäkt till alla ”Agnetor”, som blev så starkt förknippat med denna händelse om krossade drömmar och sjösjuka, men numera har jag inga problem med detta längre!

33 år senare skulle detta förändras!

Mer om detta nästa gång!

No Comments

Post A Comment

Translate »