MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Min bror och jag

Jag har många gånge förundrats över mitt förhållande till min tvillingbror Tom. Vi har funnits nära varandra utan att egentligen umgåtts så mycket, men ändå funnits där, sida vid sida. I magen, under uppväxten, i skolan, på arbetet men oftast inte privat i vuxen ålder. Givetvis mönstrade Tom på en båt när han skulle göra militärtjänsten och det var med nyfikenhet jag lyssnade på hans historier. Under alla år som Tom seglat ”Sally” har jag följt honom och hans äventyr. Han har tjatat och tjatat på att jag måste följa med och varje gång har jag hittat en orsak och avböjt. Båtturen med ”Ingela” har förföljt mig hela livet och jag ville aldrig uppleva detta igen. Snacka om att vara hindrad av en händelse. När sedan min pojk skaffade båt ”Joy” blev suget ännu större av att klara av sjön. Tom seglar till Anholt titt som tätt, visar bilder och drar historier… Detta vill jag också uppleva!

Tom på väg till Anholt i vanlig ordning med ”Sally”

När Tom frågade om jag inte skulle följa med till Köpenhamn 2017 kunde jag inte slingra mig längre, jag ville ju så gärna!
Vi skulle ta det lugnt och ha go tid på oss ner till Köpenhamn, mellanlanda i Kullen och fortsätta dagen efter. Rikard och Franti skulle segla ”Joy” och Tom med mig som gast segla ”Sally”.

1 Juni lämnade vi kajen i Falkenberg…

No Comments
 • Helén
  Posted at 16:39h, 05 februari

  Härligt ?

 • Micke Nylund
  Posted at 17:03h, 05 februari

  Kul läsning Ola!

 • Boris
  Posted at 17:59h, 05 februari

  Intressant läsning…?

 • Anna Ekman
  Posted at 13:47h, 06 februari

  Din bror och jag! Kul läsning, vi är lika gamla, min mamma hette Ingela. Du och jag var i volleyboll kretsar, en mkt kort period. Min morbror Frank behövde en gast slutet av 80 talet, början på 90. Jag provade, det var många blandade känslor. Tom fick gärna ta över, gastandet med min morbror. Spännande att följa din resa med båt, på äldre dar.

 • OC35 INDIGO
  Posted at 14:03h, 06 februari

  Hej Anna!
  Jag kommer ihåg dig mycket väl, både i volleybollen och från ungdomsåren! Det var alla historier om Frank och dessa seglingarna som Tom var med på som väckte min nyfikenhet på den tiden.
  Kul att du hörde av dig och du är hjärtligt välkommen att följa mig på min resa!

Post A Comment

Translate »