MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Navigationskurs

Hela vintern varje onsdag har jag gått kurs för att ta förarbevis, första steget till skepparexamen. Nu börjar vi närma oss slutet och är inne på repetion inför uppskrivningen. Tyvärr blev vi inte så många i gruppen, men samtidigt får vi mer tid med våra instruktörer. Dessa två eldsjälar som lever segling! Kjell och Berit Furuholm har så mycket erfarenhet när det gäller segling och samtidigt villiga att lägga tiden på oss, det är beundransvärt.

Kan inte påstå att jag är något läshuvud, har lite svårt för inlärning med enbart böcker, men vi går igenom sida för sida, får värdefulla tips på frågeställningar som vanligtvis brukar komma på proven. Detta varvas med historier om när Kjell & Berit seglade runt i världen under tolv år.

Knop, enslinjingar, fock och ligga bi… bara en promille av nya uttryck som för många låter som ett eget språk! 1852 är inetsat och blivit som ett mantra. Kvällen bjöd på en överraskning… övningsprov! Både jag och Kalle tittade på varandra efter en stund, vi hade tänkt samma tanke… ”behöver nog läsa på lite mer…” Lätt var det inte, kände tröttheten slå över mig och energin var i botten, två timmar senare gick vi igenom frågorna och lätt överraslad över att vi ändå lärt oss något!! Nu vet jag vad jag behöver fördjupa mig i!

Latitud och longitud, bäring och avstånd, en seglares säkerhet hänger på detta

Nu när man ser slutet på kursen, ska vi även komplettera med en VHF-kurs, för att få använda radion på båten. Är det någon söm behöver sitt tillstånd, är det bara att höra av sig, så förmedlar jag kontakten och datum för intensivkursen. Det blir en lördag någon gång under mars-april. Fram till dess gäller det att fördjupa sig och se för-ut!

No Comments

Post A Comment

Translate »