MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Rostfritt

Vissa saker har jag inte haft möjlighet att göra, hur mycket jag än vill… Något som jag länge har fascinerats av är TIG-svetsning i rostfritt. Jag har sökt efter kvällskurser, men inte hittat något i närheten som praktiskt funkar. Det är något speciellt med rostfritt, polerat syrafast stål. Rostfria bryggrytor och jästankar till bryggeriet som blänker är som smycken i mina ögon. Har alltid imponerats av skickliga, snygga och symmetriska sammanfogningar. Nu har jag även en del som behöver produceras till båten, men jag har inte tiden över för lära mig detta innan båten kommer i vattnet. Får bli till hösten-vintern.

Det jag funderar på är en ”Targa-båge” till aktern för solpaneler, radar och lite annat som behöver finnas nära sittbrunnen. Jag vet i stort sätt hur jag vill ha det, men sen kommer man till att lösa det praktiskt. Är det någon som kan ge mig tips på hur jag lättast ska gå tillväga för att få en hållfast konstruktion tar jag tacksamt emot idéer på detta! Är det dessutom någon som kan visa mig grunderna i TIG-svetsning skulle jag bli överlycklig.

Det känns väldigt inspirerande att lära sig nya saker hela tiden, men jag måste samtidigt besinna mig hur mycket jag ska hinna med. Det finns inte någon gräns på hur mycket som man måste ta in och lära sig.

Mer om vad jag behöver komplettera med i morgon…

No Comments

Post A Comment

Translate »