MMSI: 265811210
Call sign: SF5891
https://vrm.victronenergy.com/installation/101480/embed/797b7a1a

Navionics

Tyvärr blir jag inte bättre i ryggen, snarare sämre. Hade planerat ett besök på båten idag, men att klättra i stege med ryggskott är inte att tänka på, så jag får förkovra mig på annat sätt. Till navigatorn använder man sjökort som finns att köpa för olika områden. Dessa laddar man ner och får då digitala kartbilder att navigera efter. Dessa innehåller samma information som traditionella sjökort + lite till. Fördelen är att man kan lägga upp rutter, planera sin segling på ett lättare sätt. Väldigt intressant att sitta hemma och planera, spara sin rutt och när man kommer till båten bara ladda upp aktuell rutt för att sedan ge sig av.

Utsnitt på några av de sjökort som finns runt våran kust och även de större sjöarna.

Sjökorten finns för dator, platta och mobil och synkas via det interna WiFi:t. Tycker dock att när man köper ett sjökort för navigatorn, att licensen för telefon, dator och plattan skulle ingå i priset, men det gör det tyvärr inte, det är en extra kostnad för att utnyttja kartorna på dessa plattformarna.

Ett bra komplement till traditionella sjökort.

Ikväll är det vårmöte på klubben, lite planering inför vad vi ska göra och allmän information från föreningen. Kul! Alltid lika roligt att få åka ner till hamnen och träffa medlemmarna. Kommer väl en liten rapport om detta i morgondagens inlägg.

Fulla segel och högt skum!

1 Comment
  • Karna Annanmoster
    Posted at 09:35h, 21 mars

    Äntligen vann klokskapen! ? Man kan sjölv operera bort en blindtarm, amputera ett ben osv men ryggskott rår man inte på. Behöver du en fysioterapeut/sjukgymnast när du är i Malmö så har vi den bästa! Lagar ryggskott i ett nafs ? Take care!

Post A Comment

Translate »